Forrige uke var rett og slett en trist uke. Først mistet vi fem landsmenn i en tragisk og uforståelig flyulykke, så fikk Fabrice Muamba hjertefeil under en fotballkamp mot Tottenham. Man blir rett og slett helt satt ut av slike hendelser, og det er vanskelig å sette ord på slike ting. Mine tanker går først og fremst til de etterlatte og de som er direkte berørte av hendelsene. Men slike ulykker rammer likevel veldig bredt blandt folk. Alle i Norge føler sorg over flyulykken, og hele fotballfamilien fra spillere til støtteaparat til supportere føler sorg over Muambas situasjon. Nå ser det heldigvis ut til at det kommer til å gå bra med Muamba, men begge situasjonene setter fotballen i perspektiv. Noen ting er rett og slett bare viktigere. Hendelsen med Muamba viser heldigvis at fotballfamilien står sammen uansett lagtilhørighet når noe slikt skjer, og det setter jeg stor pris på. Denne uken startet ikke noe bedre den heller. Først går det en gærning løs i Frankrike og skyter barn, så går det et snøras i Troms som tar livet av fire sveitsere og en franskmann. Jeg vet ikke engang hvor jeg skal begynne…

Morten Gamst Pedersen