I seem to have some problems with my blog, so I’ll have it in both Norwegian and English on one page. Please bear with me

Ski VM er rett og slett utrolig spennende. Jeg var på trening når prologen gikk, og var på vei hjem under kvart- og semifinalene. Men jeg fikk Stig til å holde meg oppdatert på hvordan det gikk, og telefonen gikk nesten varm i all spenningen. Heldigvis rakk jeg hjem slik at jeg fikk sett finalene. Og hvilke finaler! Jeg sto i sofaen og heiet på  våre helter og heltinner, og de skuffet ikke. Marit beviser atter en gang at hun er verdens beste skiløper og jeg er utrolig stolt av henne. Petter Northug og Ola Vigen Hattestad gjorde en fantastisk jobb og jeg er like stolt av dem, men i dag var Marcus Hellner for sterk. Marcus var imponerende både i styrke og taktikk, og gikk inn til ett meget sterkt og fortjent gull. Så gratulerer til Marit, Petter, Ola, Marcus og Emil. Og til slutt, hvilket publikum…HELT SJUKT!!!

The cross country ski world cup is incredibly exciting. I was at training when the prologue was, and was on my way home during the quarter and semi finals. But I got Stig to keep me updated on how it went, and the phone went warm in all the excitement. Luckily I got home in time to the finals. And what finals! I stood on the sofa and was cheering on our heroes  like a crazy, and they did not disappoint. Marit Bjørgen proves once again that she is the world’s best skier and I am so proud of her. Petter Northug and Ola Vigen Hattestad did a fantastic job and I’m just as proud of them, but today Marcus Hellner was too strong. Marcus was impressive both in strength and tactics, and took a very strong and well-deserved gold medal while Petter took the silver. So congratulations to Marit, Peter, Ola, Marcus and Emil. And finally, the crowd at Holmenkollen… ABSOLUTELY AMAZING!

Morten Gamst Pedersen