I forbindelse med Norway Cup, verdens største og beste fotballturnering, skal jeg skrive noen bloggposter om hvordan jeg som fotballspiller lever. Det vil i hovedsak handle om kosthold, trening, fokus og forberedelse til kamp. Inne i disse postene skal jeg fortelle litt om hvordan hverdagen min er. Det første jeg skal fortelle om er kosthold, for kostholdet er utrolig viktig hvis man skal drive med idrett. I alle sammenhenger der det er konkurranse så vil alle prøve å skaffe seg en fordel, og en fellesnevner for de fleste som lever ut drømmen og blir fotballproff er at de har tatt kostholdet på alvor og skaffet seg en fordel der. Jeg er veldig opptatt på hva jeg får i kroppen, for det er kroppen jeg lever av, og hvis jeg skal levere så er jeg nødt til å passe på hva jeg spiser.

Jeg står opp ca kl åtte hver morgen og spiser frokost, det jeg spiser da er gjerne en boks med makrell i tomat eller to egg, og drikker en kopp te. Så kjører jeg inn til trening slik at jeg er der ca halv ti hvor jeg spiser en omelett og bønner. Da har jeg fått i meg rikelig med både proteiner og karbohydrater. Etter trening spiser jeg gjerne kylling eller fisk, for rett etter trening er det viktig å få i seg rikelig med proteiner. I tre fire tiden drar jeg hjem, og da drar jeg gjerne å spiser en salat til mellommåltid. I sju-åtte tiden spiser jeg middag. Så spiser jeg kanskje noen skiver brød til kveld før jeg legger med i tolv tiden.

Jeg spiser fisk så og si hver dag, enten på treningsfeltet eller til middag, og så spiser jeg grønnsaker til nesten alle måltider. I mellom måltidene spiser jeg litt frukt, og jeg har alltid små cherrytomater eller druer i en skål hjemme, så hvis trenger jeg litt snacks så er det det jeg spiser. Det er dette som fungerer for meg, og dere som vil ha ett sunnere kosthold må finne ut hva som passer for dere. Goderi og alkohol er jeg veldig måteholden med. Men det er jeg nødt til hvis jeg skal kunne spille fotball i Premier League. Men det er viktig å kunne gi seg selv en godbit i ny og ne, og det gjør selvsagt jeg også. Men jeg spiser aldri godteri mer en en dag i uken. Og så drikker jeg masse vann, og jeg har alltid en vannflaske med meg når jeg drar noen plasser.