En av de viktigste grunnene til at jeg har kommet meg dit jeg er som fotballspiller er mitt treningstalent. For talent er ikke bare ren teknikk, det er også viljen til å trene. Derfor legger jeg alltid opp dagene slik at det er tid til en liten treningsøkt. Men la meg si det med en gang, uansett hvor viktig treningen er så er det viktig at man ikke mister leken i treningen. Og det er akkurat like viktig for meg og alle andre profesjonelle fotballspillere som det er for dere som skal delta i Norway Cup.

Jeg startet oppkjøringen til denne sesongen sammen med Blackburn den 12 juli i fjor, og sesongen min slutter den 7. Juni i år. Og den 8. Juni drar jeg på en åtte dagers treningsleir i Spania sammen med min treningskamerat Stig. Der skal vi trene tre ganger om dagen sammen med en av Blackburn Rovers sports-terapeuter Mark Holmes. Dette gjør jeg for å være best mulig forberedt til neste sesong som starter ca samtidig som forrige sesong. Etter det tar jeg ferie, men ferie betyr ikke at man ikke skal trene. Selv i ferien trener jeg nesten hver dag, men da trenger man ikke trene like hardt som resten av året. Da holder det med lette økter bare for å svette litt. Samtidig kan man bruke denne perioden til å trene opp muskler man ikke har tid til i løpet av sesongen. Dvs litt alternativ trening som ikke innebærer fotball og fotballrelatert trening. For eksempel er det morsomt med litt beach volley og lignende.

For oss fotballspillere er det viktigste å være sterkest i beina og i kjernemusklaturen. Kjernemusklaturen vil si mage og rygg. Derfor er det dette jeg bruker mest tid på å trene. Selvsagt er det viktig at man er godt trent i hele kroppen, men det ville ikke være lurt å ha store armer og stor brystmusklatur og ikke være sterk nok i beina og magen til å holde balansen. Om ikke lenge skal jeg få lagt ut noen bilder og filmer på hvordan jeg trener. Og etter det skal jeg skrive en post om hvordan jeg trener fotball

Morten Gamst Pedersen