Det har gått en stund siden sist jeg blogget, men jeg har vært på reisefot, og det er ikke bestandig like gode internettforhold når vi er ute på farten. Men nå er jeg hjemme igjen og jeg er klar bak tastaturet. Det fine med å reise på slike plasser er at man får god tid til å lese godt gjennom avisene, og det har jeg virkelig gjort i forrige uke. Det som tar opp mest spalteplass er økonomien i Europa og da spesielt i Hellas. Og i den forbindelse fant jeg en god forklaring på Hellas økonomiske problemer.

En turist går inn på et hotell i en liten gresk by. Han legger 300 euro på disken i resepsjonen og går opp for å se på rommet. Hotelleieren tar pengene og springer til slakteren og betaler fakturaen sin. Slakteren tar pengene og betaler bonden for det kjøttet han kjøpte på kreditt. Bonden løper til bensinstasjonen og betaler bensinen han har krita til traktoren sin. Eieren av bensinstasjonen tar pengene og betaler gjelden sin til byens gledespike. Hun går til hotellet og betaler 300 euro som hun skylder for “arbeidsværelset” sitt. Hotelleieren legger pengene på disken. Turisten kommer ned trappa til resepsjonen. Han liker ikke rommet, så han tar de 300 euroene og går. Ingen har tjent så mye som et rødt øre, men hele byen er gjeldfri og fremtiden ser lys ut for tilfellet.

Ha en fin gjeldsfri kveld

Morten Gamst Pedersen