Beklager at jeg er sen med å blogge etter Newcastlekampen, men jeg har en god unnskyldning som jeg skal komme tilbake til. Jeg var med i troppen mot Newcastle og hadde håpet å få spille noen minutter, det fikk jeg ikke noe som selvsagt var skuffende. Men slik er det noen ganger, jeg hadde vært ute med skade i noen uker og hadde ikke fått trent lenge nok med laget. Dette var en vanskelig bortekamp og de spillerene som har vært skadefri ble prioritert, det har jeg selvsagt ingen problemer med for vi har mange gode spillere og har full respektfor den avgjørelsen.

Men grunnen til at jeg ikke har blogget er at jeg ikke ble med laget hjem til Manchester etter kampen. Noen av mine beste kamerater hadde nemlig laget en utrolig bra bursdagsgave til meg. Like før vi dro til Newcastle fikk jeg beskjed at jeg måtte parkere bilen min på flyplassen i Manchester fordi jeg skulle fly fra Newcastle etter kampen. Jeg skulle til London og videre til København derfra. Vi hadde fri på søndag og i København skulle jeg følge sykkelvm fra innsiden sammen med TV2 hele søndagen. Det var rett og slett en utrolig gave som jeg satte kjempestor pris på. Jeg hadde en fantastisk dag, og hadde stort sett fri tilgang til alt jeg ville. Det var synd de norske gutta ikke vant, men jeg syns Mark Cavendish var en verdig vinner. Han har rett og slett vært den beste i hele år, og da passer det fint at han ble verdensmester. Jeg vil takke Stig, Kristian Oma, Dag Otto Lauritsen og resten av gutta som ordnet denne utrolige gaven. Her kommer det noen bilder og en film fra København.

Spurten over mållinjen finner du her

Morten Gamst Pedersen