Foran hver kamp går vi en tur hvor vi slapper litt av og får luftet oss. Meningen med disse turen er å finne roen slik at man ikke stresser med tanke på kampen vi skal spille. Vi prater om alt og ingenting, og det er alltid en hyggelig tur hvor latteren sitter løst og humøret er på topp. I dag derimot var det litt anderledes, stemningen i troppen var på en måte fylt med respekt og andakt. Vi skulle nemlig gå til domkirkeplassen og legge ned blomster til minne om ofrene, familiene, Oslos og hele norges befolkning som ble så hardt rammet av tragedien den 22 juli. Det føltes både godt og vondt på samme tid. Man kjenner den smerten som resten av nasjonen kjenner, men det var likevel godt å være der sammen med resten av landslaget og få lagt ned blomster.

Nå skal vi slippe de tankene for i kveld og heller konsentrere oss om den jobben vi er satt til å gjøre, nemlig det å representere Norge på fotballbanen. Der skal vi gi alt og spille til minne om våre falne.

Before every game we go for a walk where we relax and get some fresh air. The purpose of this walk is just to relax and get our minds of the game in front of us. We talk about everything and nothing, and it is always a nice walk where a good laugh is close and the mood is always on top. Today however, it was different, the mood in the squad was full of respect and devotion. Because we went to the Cathedral Square and lay down flowers in memory of the victims, their families, Oslo and the entire population of Norway that was hit so hard by the tragedy of July 22. It felt both good and bad at the same time. You feel the pain that the rest of the nation feels, but it was still good to be there with the rest of the team and lay down flowers.

Now we will concentrate on the job we are meant to do, namely to represent Norway on the football pitch. There we will give everything and play in memory of our fallen ones.

Morten Gamst Pedersen