Like før forrige landslagssamling stakk jeg innom min gode venn Stig. Han har bestandig fryseboksen full av godsaker, og da er det bare å invitere seg selv opp på middag, som betaling stiller man opp som kokk, og dagens rett er helstekt indrefilet av svin. Dette er en rett som lager seg selv, man trenger bare gjøre noen enkle forberedelser.


Først hakker man opp grønnsakene, her kan du bruke hva du ønsker og liker. Jeg brukte rødløk, paprika, gulrot, chilli og sjampinjong


Så lager man sin egen kryddermix av friske krydderplanter. Jeg brukte basilikum, timian og oregano.


Så smører man indrefileten inn i salt og pepper og steker den raskt rundt hele fileten i stekepannen


Så smører man fileten inn i finhakket hvitløk og krydderblandingen.

Så setter man ovnen på 125 grader og setter inn fileten. Sett i et steketermometer og fileten har rosa kjerne når den når 70 grader og er gjennomstekt når den har 76 grader. Har du varmere temperatur går det fortere, men jeg liker at maten har sakte oppvarming.

Mens indrefileten står i ovnen steker du grønsakene. Når dette har stekt litt har jeg i en spiseskje eller to med balsamico-eddik og noen flere spiseskjeer med sayasaus og tilsetter litt vann. Dette fungerer som sausen. Til slutt steker jeg noen cherrytomater.


Og til slutt. Bon apetite

Og til alle mine venner som ikke kan spise svin av religiøse årsaker, så skal jeg komme med en ny rett om ikke så lenge. Jeg må bare komme meg til Oslo og grave litt i frysern til Stig ;)

Morten Gamst Pedersen