I dag er det MOT til å glede – dagen. Det er så enkelt å glede noen uten at det koster noe som helst. Derfor ringte jeg til en kamerat i morges og sang en “god morgen sang” til han. Og så har jeg en annen kamerat på besøk her i Manchester, så jeg lagde frokost til han og serverte den på sengen til han. Jeg minner om at dette er voksne menn, men det gleder like mye, og begge satte stor pris på akkurat mitt lille bidrag. Og da spør jeg deg, hva har du gjort for å glede noen i dag? Ingenting? Gjør noe.. Nå! Til en du kjenner, eller en du ikke kjenner. Til noen du er glad i, eller til noen du vil bli glad i. Gjør det i dag, og fortell meg om det.

Dette er MOT til å glede – dagen MOT

Hvert år den 23. november arrangeres ”MOT til å glede-dagen”. 60 000 ungdommer deltar i MOTs program i skolen, og denne dagen har de alle et felles mål – å glede andre mest mulig, med små midler! Denne dagen oppfordrer MOT ungdom og voksne over hele landet til å spre glede!

Den 23. november har blitt en merkedag for alle som jobber med MOT. Det planlegges i disse dager små og store aktiviteter rundt om i alle lokalsamfunn som har MOTs programmer i skolen og på fritidsarenaen.

Det viktigste stikkordet for ”MOT til å glede-dagen” er: TENK ENKELT!

Gled mannen på gata, gode venner, naboen, bestemor på aldershjemmet, farfar som sitter alene, klassekamerater, kolleger eller barna i barnhagen. Ungdommene oppfordres også til å gi en hjelpende hånd. Enten måke litt snø, feie gata, gå et ærend for noen, arrangere sms-kurs, pc-kurs eller kortspill på gamlehjemmet.

Ungdommene vil også ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, et nikk og kanskje til og med en klem til noen som trenger det.

MOT ønsker å bidra til å skape varmere og tryggere miljøer. Det kan koste litt mot å gjøre noe ekstra for å spre litt glede, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor! Og mange ungdommer merker godt at det å glede andre gleder mest.

Morten Gamst Pedersen