Her sitter guttene og spiser mens norges sprekeste pensjonist står som en far og vokter over sine gutter

Kampdag igjen. Det fine med å være fotballspiller av yrke er at det går ikke lenge mellom hver kamp, og jaggu er det ikke kamp igjen. Og i dag spiller vi på Irlands nye lekestue, Aviva Stadium. Det er en fantastisk stadion, og skulle du være usikker på hvor du var, ville hele den grønne stadion fjerne all tvil og bekrefte at Irland var stedet. Dagen i dag har vært svært rolig. Alle spillerene har sine rutiner på hvordan de lader opp til kamp. Noen ligger på rommet å ser på film, noen spiller kort. Jeg og noen av guttene har hatt en lett treningsøkt slik at kroppen holder seg i gang. Dette var bare en liten lett økt på 30 min hvor vi syklet og hadde noen enkle og lette core-øvelser. Men vi holdt på sto Frode Grodås å gampet på mølla, og han må være en av norges sprekeste pensjonister. Grodås var jo en av de siste som jaget vikingene på dør og han husker godt den siste istiden. Men han løper fortsatt som om han var godt under 40 år ;) Etter treningen gikk vi en tur i byen og luftet oss slik at vi kan få andre impulser og tanker enn bare fotball. Det er viktig å kunne koble av og la både kropp, sjel og tanker få litt frihet slik at man er klar til å holde fokus når den tid kommer. På spillemøtet i dag vil Drillo sette opp tre ting som vi skal konsentrere oss om under kampen. Det kan være alt fra presshøyde, humør, dødballer, markeringer, kontringer, spillere å se opp for og spillere vi kan utnytte svakheter til, etc. etc. De tre tingene vil være vår røde tråd under kampen, eller “game plan.” Så da vil jeg bare ønske alle dere hjemme i de tusen norske hjem lykke til å kveld, og håper at vi kan avslutte landslagsåret med en god kamp og seier.

Morten Gamst Pedersen