Det er ikke med lite forundring jeg leser en artikkel på nrk.no der professor i markedsføring Tor Wallin Andreassen mener bama-reklamen hvor jeg, John Arne Riise og Erik Huseklepp spilte i, er skadelig for både Bama og oss som medvirker i filmen. Samt at filmen handler om kropp, sex og dårlig samvittighet. Videre sier han: ”De glemmer kanskje også at fotballspillere er et merkenavn. Huseklepp har et navn som han ønsker å promotere, både overfor nye klubber og i forhold til eventuell merchandising rundt hans person. Her fremstår både Huseklepp og de to andre som litt stusselige mennesker. Hva gjør det for markedsverdien deres i andre settinger? spør BI-professoren.”

Dette er en morsom film som handler om at frukt er ett bedre alternativ enn snop. Bama er hovedsponsor og det er vel ganske normalt at de vil markedsføre frukt gjennom flere kanaler og flere måter. Dette er den humoristiske vrien der vi på landslaget må bryte flere grenser og gjøre ting vi kanskje ikke mestrer så godt. At professoren mener vi fremstår som stusselige mennesker sier sannsynligvis mer om han enn om oss, men vi tar ikke oss selv så høytidelig, så vi stiller gjerne opp i settinger vi ikke hører hjemme i. Her burde kanskje professor Tor Wallin Andreassen lære litt av oss og ikke være så selvhøytidelig. Jeg, John Arne Riise og Erik Huseklepp er forresten stolt av å fronte et såpass sunt produkt som gir samfunnet helsemessige fordeler. Og at det skal være skadelig for nye klubber og eventuell merchandising? Nei selvfølgelig er det, heller tvert om.

Han sier videre at reklamen spiller på kropp, sex og dårlig samvittighet. Kropp og dårlig samvittighet kan vi jo være litt enig i, fordi velger du frukt fremfor snop som ditt foretrukne snack så får du en sunnere kropp. Og vi har jo alle en kropp, har vi ikke Tor? Jo vi har da det, liten som stor, tykk som tynn. Til og med professoren har sikkert en kropp? Så det spiller vi på med veldig god samvittighet. Nå tenker sikkert professoren på at ikke alle har en kropp de er like fornøyd med, enten den er for tynn eller tykk eller andre skavanker, eller han legger sexuell betydning bak. Men det er faktum at du vil få en sunnere og bedre kropp hvis frukt fremfor snop er en del av kostholdet ditt. At vi spiller på dårlig samvittighet er også like viktig. For hvis vi ser på hvem som spiller i denne reklamefilmen så er det utelukkende idrettsutøvere med fotball som jobb. Så da kan sikkert Tor Wallin Andreassen tenke seg at målgruppen er de mange idrettsutøvere i landet. Og hvis de velger snop fremfor frukt så burde de ha dårlig samvittighet, veldig dårlig samvittighet. Faktisk såpass dårlig samvittighet at de velger frukt og grønt neste gang.

Og at denne filmen spiller på sex? Nei det gjør den så absolutt ikke. Og det at professor Tor Wallin Andreassen kommer med en slik påstand er både patetisk og amatørmessig. Jeg hadde forventet mye mer av en person som har klart å bli professor, og til og med fått jobb på BI. Jeg trodde at de som jobbet der hadde litt mer og fare med enn dette tullet som professoren har kommet med her. Dette setter jo BI og professoren i et særdeles dårlig lys. Han glemmer kanskje at Bi er et merkenavn. Professor Andreassen har jo et navn han ønsker å promotere, både overfor utdannelsesinstitusjonen han er ansatt ved og eventuell merchandising rund artikler han utgir

En irritert Morten Gamst Pedersen