Blackburn og Morten har gjort en meget bra første omgang, og har hatt flere store sjanser. Spesielt dødballene til Morten har vært veldig farlig. Episoder verdt å nevne er at Cattermole prøvde å filme seg til straffe. Et frispark av Morten ble slått litt høyt og gikk nesten i mål. Darren Bent har vært alene med Paul Robinson hvor Robinson gjorde en mesterlig jobb. Samba mistet ballen like utefor egen sekstenmeter og feller Welbeck. Dommer gir korrekt rødt kort da Samba helt klart tar fra Welbeck en opplagt scoringsmulighet. I påfølgende frispark holder Bardsley på å skyte hodet av Morten. Det står 0-0. Blackburn med 10 mann. Litt dumt da Blackburn har styrt kampen

Som ventet kom Sunderland ut i høyt tempo og prøvde å utnytte overtallsspillet, men Blackburn holdt stand og gjorde et dobbeltbytte etter 64 minutter der Benjani og Dunn kom inn for Kalinic og Salgado. Dette byttet gjorde at Blackburn kom med mer i kampen og klarte å etablere flere angrep. Blackburn kjempet heroisk og gjorde Sunderland til et middels lag.

Stig: Hei Morten, gratulerer med en god kamp. Hva synes du?
Morten: Ahh, faen. Kjedelig at Samba blir utvist på tampen av første omgang, det gir oss problemer i andre omgang.
Stig: Fornøyd med resultatet?
Morten: Nei, eller.. Jeg føler vi har full kontroll på kampen, og er farlig på dødballer. Selvfølgelig kunne dette vært verre hvis ikke Robinson hadde reddet den store sjansen til Bent. Men bittert at vi roter det bort igjen. Føler vi hadde vunnet hvis vi hadde vært elleve på banen.
Stig: Var det rødt?
Morten: Ja
Stig: Hva nå?
Morten: Isbad og mat
Stig: Hva sa Big Sam til deg i sluttminuttene?
Morten: He he, han sa: “Hva faen stresser du med å ta innkastet for, vi er bare ti man!” Jeg sa, slapp av jeg trenger bare noe å drikke :) he he
Stig: Takk Morten
Morten: No probs mate

Stig