Stig: Form og følelse mr. Gamstinho
Morten: He he..Jeg kjenner at det er kamp hvis det er det du mener. Det kribler ekstra å møte storlag hjemme.
Stig: Portugal er nummer åtte på Fifa rankingen…
Morten: Ehh, ja??
Stig: Helt ærlig, har dere sjans?
Morten: Din tulling, klart vi har sjans! Vi er faktisk gode på Ullevål
Stig: Selv uten Riise?!?
Morten: Slutt å mas om Riise. Vi må fokusere på det vi kan gjøre noe med, ikke det vi ikke kan gjøre noe med. Riise ønsker heller ikke fokus på seg selv, han vil nok heller at vi skal fokusere på kampen.
Stig: Hmm, ble du sur?
Morten: He he, nei.
Stig: Sikker?
Morten: Ja, alt i orden. Jeg lover.
Stig: Portugal var nr tre på Fifa rankingen i mai, nå er de nr åtte. De er jo helt klart i fritt fall. Hvor mye vinner vi? 1-0? 3-0? 6-0?
Morten: Portugal kan slå alle i verden. Inkludert oss. Men vi satser på seier.
Stig: Lover du å putte i dag?
Morten: Jeg skal prøve
Stig: Ditt beste?
Morten: Ja jeg skal prøve mitt beste
Stig: Du er en knupp, vet du det?
Morten: …?
Stig: En liten analyse av Portugal, plusser, minuser og generelt. Denne tar vi seriøst.
Morten:
+ analyse:
Ronaldo er ikke med. Det er aldri heldig at hovedtreneren ikke er med under kampen, pluss til oss. Drillos statistikk hjemme taler for seg selv. Her er vi rett og slett gode. Flest sjanser på turnovers og kontringer, det samme har Manchester United, Arsenal og Chelsea. Sterk på dødballer. Carew, Brede, Publikum

- analyse:
Paradoksalt nok kan det være negativt for oss at Ronaldo er ute. Han presterer ikke alltid like bra på landslaget. Han er veldig farlig på frispark, men kan være en direkte belastning for laget når han ikke presterer, alt går innom han og han roter det bort. Dvs at erstatteren har noe å bevise, og portugisere har en tendens til å være gode. Riise, skulle hatt han på banen.

Generelt:
Klarer vi å hindre Portugal å få kampen på sine premisser samtidig som vi får spillet vårt til å fungere så vinner vi. Rett og slett gi faen i å slippe inn billige mål. Så setter vi de sjansene vi får. 

Stig: Hva skal du gjøre nå?
Morten: Gå en tur, så slappe av, sove. Rett og slett lade batteriene. Så spise, så kamp.

Min samtale med Morten tidlig i ettermiddag, den var hyggelig helt til han kastet meg ut. Sa han skulle fokusere på kampen. Greit nok, men han kan bare glemme kameratskap når jeg skal spille 5.div kamp neste gang. Neida, Morten var frisk og rask i stilen og i godt humør. Virker som figuren har en plan for i kveld, lukter mål rett og slett.

Med vennlig hilsen
Stig :)