Det er overraskende lett å lage hjemmelaget iskrem og det vil garantert imponere enhver date du inviterer på middag, og lager du denne riktig kan det hende det blir dessert senere også…

Ingrediensene er enkle, 3-4 egg alt etter størrelse, 100 gram sukker, 1-2 vaniljestang, 2 dl melk, 2 dl fløte

Ta ut frøene fra vaniljestangen og ha det i melken, varm melken nesten til kokepunktet. Men den varmer pisker du egg og sukker til eggedosis, og fløten til krem. La melken kjøle noen minutter

Så blander du hele sulamitten godt sammen

Ha blandingen i fryseboksen. Det vil ta noen timer før den er fryst til is. Det viktigste med hele prosessen er å piske den ca hver 45min/time slik at den blir luftig og lett, hvis ikke du pisker under fryseprosessen vil blandingen fryse og bli hard som granitt.

Dette er bare en av mange måter å lage is på, og jeg eksperimenterer med forksjellige måter for å finne ut hva jeg liker best. Og du kan selvsagt ha i hva du vil. Tips til sjokolade/bær/nøtter er å vente til isen har begynt å fryse og blitt litt mer solid slik at det ikke synker til bunnen.. Og lar ikke daten seg imponere så få han/henne til å lage bedre, eventuelt finn en ny date…

Morten Gamst Pedersen