I dag møtte jeg, Brede, John Arne og Erik Huseca$h kokkelandslaget på kulinarisk akademi. Meningen med møtet var å sette fokus på sunt kosthold i hverdagen. Vi fikk se litt statistikk som viste at ungdom sitter gjennomsnitlig 40 timer forran tv- og dataskjermen i uken, samt at hver femte tolvåring er overvektig. Brus og gotteri salget steg i fjor med 12 prosent mens fruktsalget sank med 3 prosent. Derfor var humøret på topp blandt oss på landslaget som var så heldig å få møte kokkene. Vi ble sendt som hjelpegutter til hver vår kokk, så fikk vi en halvtime på oss til å lage den beste retten. Juryen besto av helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, kapteinen på kokkelandslaget og 2 andre kokker. John Arne vant og jeg kom på andre plass. Jeg og Halvar Ellingsen var selvsagt uenig og følte oss snytt for seieren. Men for all del, gratulerer John Arne Parne, gled deg til trening i morgen, da blir det hevn!!!! ;)

Men fra spøk til revolver. Statistikken vi ble presentert for var nedbrytende, og heldigvis var helseministeren der. Kanskje kan hun gjøre noe med denne uheldige situasjonen. Tiden vil vise om hun gjør spesifikke grep for å endre salgstall på gotteri kontra frukt. Moms Anne-Grete, gjør noe med momsen! Doble den på alt som har for høyt tilsatt sukkerinnhold, og halver eller fjern den på frukt og grønt. Samt at det kunne vært en ide å fått en time eller to mer med gym i skolen. Og vær så snill og spander noen liter med vann i bassengene, vi har jo hørt i det uendelige om den satsingen der.. på tide å åpne vannkrana!! Hun virket som en topp dame, håper hun er det og gjør noe med situasjonen.