I gentlemannssporten sykling har man ofte god tid til å vurdere sitt neste trekk, og i dag var Contador fullstendig klar over hva som skjedde. Han hadde full kontroll på situasjonen og han valgte selv etter flere sekunders betenkningstid å overse den uskrevne regelen om å ikke stikke fra den gule trøya. Contador er en stor idrettsmann, det er alle syklistene -  hvert fall de rene. Syklistene har min størstebeundringt for det de gjør, men i dag Contador skulle du ventet. Det er skrevet mye om Lance Armstrong og om han har vært dopet eller ikke, den diskusjonen lar vi ligge på denne bloggen, hvert fall i denne omgang. Men det som er sikkert er at når Jan Ulrich ramlet på sykelen i 2001 så stoppet Armstrong opp og ventet på ham. Når situasjonen var snudd i 2003 så ventet Ulrich på Armstrong.  Det er store idrettsutøvere og gentlemenn. Contador har sikkert fått med seg de episodene, men selv om han ikke har det så vet han bedre enn å utnytte den situasjonen som oppsto i dag. I morgen sykler Contador med en skitten gul trøye og Andy Schleck er herved min favoritt… bak Boasson Hagen og verdens tøffeste sprinter Thor Hushovd

Morten Gamst Pedersen