Før VM tippet jeg Spania og Brasil som de sterkeste lagene, men der Brasil skuffet viste Spania seg som sanne mestere. Nederland overrasket stort med å komme seg helt til finalen, selv hadde jeg trodd at du skulle ryke i 8-dels finalen.  Finalen var kanskje ikke den mest velspillende, men det var meget spennende og det var nerve gjennom hele kampen. Van Bommel og De Jong var heldig som fikk fullføre hele kampen da de begge kunne blitt sendt i garderoben for taklinger som kun burde utføres på Playstation. De Jong var kanskje uheldig med sin takling fordi han ikke så Alonso, men Van Bommel var rett og slett bare skitten. Men Spania vant helt fortjent og gratulerer til campeone del mundo.

VM er over og Maradona har gitt klem til alle som han kjenner, noe som uten tvil er meget hyggelig.  For å hylle denne utradisjonelle måten å være manager på har jeg hatt en konkurranse der jeg gir bort to signerte Blackburn Rovers trøyer. Det kom inn mange svar og vinnerne er plukket ut av en jury bestående av meg og Stig. Vinneren av den første trøyen er Gianluca Marelli fra Amersham i England. Han vant fordi juryen er helt enig i hans mening om at dusjen er ”ikke-klemme sone” :

”Maradona hugs each player in the starting XI before the match, at half time and at full time. Argentina have played 5 games. So that’s 165 hugs. Every time a substitution is made, he hugs the player coming off and the player coming on. In the 5 games played, Argentina have made 14 substitutions so that adds a further 28 hugs, bringing the current total to 193. Maradona then hugs his assistant after every goal scored. Argentina have scored ten goals in the competition so in total Maradona has given away 203 hugs!

So, basically, this is the formula:   hugs = (games played x 33) + (substitutions made x 2) + goals scored

Regarding what happens in the changing rooms, I’m afraid I’m not in a position to make a judgement! Although I’d hope the showers are an ‘off-limit hugging zone’…”

Vinneren av den andre trøyen er Johnathan Pilkington fra Presston i England, han vant fordi han hadde en god teori om hvorfor Maradona gir så mange klemmer:

“I think Maradona hugs so many people because he is fed up of being dubbed “the hand of god” and he wants to be known as “the hug of god””

Morten Gamst Pedersen