Denne bloggposten skulle egentlig være en hyllest til Maradonna, det skal den fortsatt være men jeg er nødt til få frem min beundring for tyskerne i dette vm. Den saken jeg hadde skrevet ferdig handlet om hvordan Maradonna hadde befestet sin posisjon som tidenes største fotballpersonlighet gjennom sin utradisjonelle måte å lede laget, og den suksessen de har hatt i dette vm, og hvordan Messi og alle andre i dette verdensmesterskapet hadde blitt stilt i skyggen. Alle de andre stjernene gjennom tidene som Pele, Zidane, Ronaldinho ble beskrevet i positiv fortegn, jeg hadde til og med fått plass til Rooney og noen av de spanske stjernene. Men i dag ble Maradonna og co utspilt av en gjeng tyskere. Og disse tyskerne består av en blanding av frekke unggutter og gamle målscorere. Jeg la merke til en ting i kampen mellom England og Tyskland. Når Tyskland leder øker de tempoet på det offensive spillet sitt. En ting som kom veldig godt til syne i dagens kamp. I det 78. min hadde tyskland ballen oppe ved Argentinas sekstenmeter.  De ledet 3-0 og hadde fire!!! (4) mann inne i Argentinas sekstenmeter og en rett utenfor.. pluss ballfører! Det er bare å reise seg opp og ta av hatten.. ja ta av skjorta og buksa også, og for erke-germanere er det bare å hive av seg trusa og bokseren også, for dette er morsom fotball.  Før VM satt jeg og en kamerat og diskuterte de forskjellige lagene, styrker og svakheter, favoritter, outsidere og hvem som kom til å skuffe. Jeg sa at Tyskland var et lag som kunne nå langt, men kameraten avfeide dem umiddelbart. Hans ord var vel noe i denne duren: ”Gamst, ikke dom dæ ut! Tyskland kommer ikke forbi 8-delsfinalen i år, dem mangle de store spilleran som bringe dem videre”. Han var også med da jeg tidligere skrev om Tyskland på denne bloggen, og han var like bastant da! Så Tyskland fikk ikke den beskrivelsen jeg mente de skulle ha. Jeg skal ikke nevne navn på denne kameraten, men navnet hans begynner med S, og han er nevnt flere plasser på denne bloggen. Etter ”S” kommer ”tig”. For de som er ekstra treg er det STIG. Stig Einvik. Lurer på hva han synes om Tyskland nå??

Men la oss ikke glemme Maradonna. Jeg gir bort en signert Blackburn Rovers trøye til den kan fortelle meg hvor mange klemmer Maradonna har gitt i dette vm, og hvordan de har kommet frem til det tallet. Jeg gir også bort en signert Blackburn Rovers trøye til den som kommer med det beste svaret om hvorfor han gir så mange klemmer.  Avstemning varer frem til VM er slutt, altså til finalen er ferdig spilt. For å stemme send en mail til konkurranse@gamst.co.uk og skriv inn dit svar. Husk navn, adresse, epost og telefonnummer. De to vinnerene offentligjøres rett etter VM er over. Og husk: beste svar vinner og du kan selvfølgelig sende ditt svar under denne saken hvis svaret ditt er morsomt og du vil at alle skal se den

Morten Gamst Pedersen