På rundturen vår rundt Nord Norge var det ingen tvil om at vi måtte besøke Lofoten, en av Norges desidert vakreste steder. Vi valgte XXLofoten som guider, og de leverte stort. Uten tvil en meget profesjonell gjeng som vet hva de driver med. Uansett hvilken tur eller ekspedisjon vi ville på så hadde de folk som kunne jobben sin ut til fingerspissene. Man skal lete lenge etter folk som Frank Hagen, Bjørn Kirkhaug og Jim Eide i XXLofoten. Noen av disse guttene er gamle marinejegere, de er tøffere enn toget og hardere en granitt og jeg vil på det sterkeste anbefale denne gjengen hvis du tar turen innom Lofoten. Hjertevarmen til folket i denne regionen kan ikke beskrives med ord. Vi hadde ikke vært mer enn fem minutter i Svolvær før vi var på første kaffebesøk. Turkamerat Stig har et søskenbarn der, og Iren Stabell Gansmoe hentet oss med en gang hun hørte vi var i byen, så etter fem min i byen satt vi med kaffe og kaker, men er det ferie så er det ferie.

Bjørn, Frank, Stig og jeg på tur i Lofoten

Vi ble hentet av Frank Johansen i Bodø, og han fløy oss over Lofoten og inn til Svolvær. Han og Vidar Kristiansen byttet på å lage god mat til oss. Noe som vi satte veldig pris på siden vi slapp å spise ute en eneste gang så lenge disse gutta tok vare på oss. De tok oss også med ut til Henningsvær til Hallvar Hovde som bydde på badestamp og badstu. En skikkelig trivelig gjeng.

En dag vi var på vei til treningssenteret i Svolvær fikk Stig en telefon fra en av barna til Frank Hagen, hvor de rett og slett yppet til fotballkamp og trampolinehopping. Jeg var reiseleder og beordret guttene til å finne frem treningstøyet og stille til kamp. De var ikke vanskelig å be og vi dro opp til dem og hadde en fantastisk fotballkamp. En kamp vi dessverre tapte, men av og til møter man bare sterkere lag. Hele nabolaget i Zindelsens vei møtte opp og vi møtte en utrolig herlig gjeng.

Gjengen i Zindelsens vei

Morten Gamst Pedersen