I begynnelsen av mai tok dro jeg, Stig og Marchello på en rundreise i nord-norge. Stig er fra Finnmark så han var med som hjelpeguide for vår engelske venn Marchello. Marchello har vært i Bodø en gang tidligere men han har aldri sett Finnmark. Så jeg gledet meg skikkelig til å vise han hvor jeg kommer fra. Vi startet i Vadsø hvor jeg kommer fra. Marchello er halvt engelsk og halvt italiensk, så han er vant til litt varmere temperaturer i begynnelsen av mai enn det Vadsø kan by på. Men han lot seg ikke skremme av 5 grader og lett regn fra øst, så vi startet med en liten rundreise i Finnmarks hovedstad. Marchello eier flere restauranter, blant annet San Carlo i Manchester som er den restauranten som jeg spiser på nesten hver dag, derfor var det spennende å by han noen av de lokale delikatessene. Søskenbarnet mitt Jarno hadde disket opp med Måsegg, hvalkjøtt, reinsdyrkjøtt, selkjøtt, kongekrabbe og røkt laks. Selv kresne restauranteiere blir veldig fornøyd da.

Lokale delikatesser

Finnmark er sauna og badestamp land, og det var da ingen tvil om hva vi skulle gjøre om kvelden.  Kristian Sirka på Sirkagården har laget et fantastisk konferansesenter hvor det er flere forksjellige saunaer og badestamper. Der satt jeg og mine barndomsvenner i flere timer, og i dette selskapet sitter praten og latteren løst. Det er ingenting som å komme hjem å sette seg i en badestamp eller en sauna å høre på den ene skrønhistorien etter den andre. Om natten sov vi på bestemors gamle loft hvor vi brukte å sove da vi var barn.

Marchello, Meg, Stig og Aslak

Siste dagen i Vadsø ble vi invitert til Tundra senteret av senterleder Petter Dahl. Der møtte vi noen fantastiske mennesker som hadde en kjempe arbeidsinnsats. De har tilnærmet null sykefravær fordi de ansatte møter opp på jobb selv med feber. Det var en ren nytelse å møte disse livsglade menneskene. Derfor vil jeg gjerne hilse til Gry og alle de andre som jobbet der og takke for en hjertevarm velkomst som vi aldri vil glemme.

Gjengen på Tundra senteret og min gode venninne Gry i gul t-skjorte

Morten Gamst Pedersen