På fredag stiller jeg i Tv2s vm studio på kontraskjæret. Kampen er England – Algerie, noe som kan bli en spennende kamp siden England er nødt til å vinne for å holde liv i vm drømmen. Eller vil Algerie sende England hjem i skam? Noe som uten tvil få fotballøya til å kvesse alle kniver og det som verre er. Tiden vil vise og jeg gleder meg.

Ellers kan vi gratulere Sveits med en overraskende seier over Spania. Etter overlegent banespill var det en skrell av de sjeldne man var vitne til da Sveits vant 1-0. Men det er alltid overraskelser i vm, og heldigvis er ikke dette vm noe annerledes. Men hva skjer med Spania nå hvis de ikke blir gruppevinner? De får håpe Chile eller Honduras slår Sveits og at de selv vinner sine gjenstående kamper med flere mål slik at de blir gruppevinner, ellers ser det ut til at Brasil venter i 8.-delsfinalen. Noe som selvsagt kan bli en forrykende kamp, men som helst hører hjemme i en eventuell finale. Men Spania må våkne nå, dette er ikke vm i dårlige innlegg, slik man skulle tro det var i denne kampen.

Morten Gamst Pedersen