Frankrike har en tropp som er like god som den alltid har vært, og en slik tropp vil alltid ha muligheten til å gå hele veien. Men om Argentina har Loco Diego som kan finne på det meste, og England har media som vil dem dit pepperen gror. Så har Frankrike Domenech. Det franske laget er veldig splittet for tiden. Henry har mistet kapteinsbindet, Evra har fått det, og Gallas er flyforbandet siden ikke han har fått det. Anelka og Ribery vil ikke sentre til enkelte medspillere fordi de vil ha inn andre spillere. Har Domenech klart å lage gråstein av gull like før VM? Kvaliken til Frankrike var heller ikke noe å rope hurra for, og de måtte ty til litt kreative midler for å komme til Sør-Afrika. Men de er der, og med den troppen de har kan de ikke avskrives. Likevel sitter jeg med en følelse at de ryker allerede i gruppespillet.

(Vil denne karan ødelegge for Frankrike)

Nederland har noen fantastiske spillere og de spiller angrepsfotball bedre enn de fleste. Van Bommel, de Jong, Sneijder, van der Vaart, Robben og van Persie kan spille hvilket som lag langt ut i pølseboden fra tidlig morgen til kuene kommer hjem. Og det kommer de sannsynligvis til å gjøre også. Hvert fall i en periode. Det er noe med disse hollenderne når det gjelder fin fotball, min spiller da jeg var liten var van Basten. Problemet er dessverre at de sjelden leverer når utslagsrundene kommer, og settes de under press virker det som om shortsen plutselig blir veldig trang. For da forsvinner plutselig den fine angrepsfotballen. Kommer de til 8-delsfinalen som toer i sin gruppe kan de møte Italia. Kommer de til kvartfinalen som vinner av sin gruppe kan de møte Brasil, og da byttes fotballskoene fort med tresko.

(Nederlands magiker)

Tyskland er at land som aldri kan avskrives i et mesterskap. Fotballhistorien er full av eksempler på mesterskap der den tyske leiren er preget av bråk, for så hangle seg videre fra gruppespillet med et nødskrik, og til slutt ende som en av finalistene. Gary Lineker sa en gang at fotball er en sport der 22 spillere løper etter en ball, og til slutt vinner Tyskland. Denne gangen tror jeg derimot at selv Lineker tar feil. Tyskland mangler de store navnene som de største konkurrentene har, og spissene har kanskje ikke utmerket seg nevneverdig denne sesongen. Men Bayern München var i finalen i Champions League denne sesongen, og flere av spillerne derfra kan smitte over litt vinnerfølelse til resten. Tyskland vinner ikke dette VM, men Tyskland er et maskineri som kan male i stykker andre lag som Herman Friele maler kaffe.

(Tvilsom gjeng som neppe vinner, men husk: avskriv ALDRI Tyskland, de ler av deg når de hever trofeet)

Italia er regjerende mester og jeg tviler på at de blir å forsvare tittelen. De har nok litt for mange spillere som enten var på topp i forrige mesterskap, eller kommer til å være på topp i neste mesterskap. Men de er verdensmestere i kynisk fotball, og det kan man komme langt med. Det har de bevist flere ganger, og man trenger ikke spille best fotball så lenge de vinner. Det vil nok skuffe Per-Jarle Heggelund at Italia ikke er med, og det vil skuffe de fleste av oss andre at Per-Jarle ikke kommenterer fotball vm. Men til ære for Per-Jarle skal jeg sitere han litt. Pippo Inzaghi er den sleipeste slangen i fotball jungelen, og han er ikke med til vm. Det er derimot Vincenzo Iaquinta, og han har popcorn i skoen. Når toget til årets vm finale går har dessverre ikke Italia kjøpt billett.

(Cannavaro gjør neppe det der igjen)

Portugal er et lag som kan nå langt i dette mesterskapet. Forsvaret er veldig sterkt, midtbanen godt balansert med Pepe som defensivt anker foran Deco, og angrepet kan skremme skuldrene langt over ørene på mange motstandere. Men det sterkeste kortet er uten tvil Ronaldo. Og dette mesterskapet kan bli hans. Der det er blitt skrevet kilometervis med spalteplass til de store nasjonenes stjerner, har det vært tyst som i grava rundt Ronaldo. Alle prater om Rooney, Messi, Torres, Kaka etc om skader, dårlig form, utenomsportslige ting og hvordan den ene eller andre skal gjøre vm til sitt. I den forbindelse skulle man tro at Ronaldo hadde tatt pølseferie på Madeira. For det er nesten ingen som har spandert noe særlig blekk på denne karen. En perfekt oppladning? Jeg tror det hvert fall. Det som har fått mest oppmerksomhet når det gjelder Portugal er Nanis skade. Og det taler stort til Ronaldos fordel. Kanskje dette blir vms store konge.

(VM kongen?)

Jeg er som de fleste andre gutter og menn (og kvinner) veldig interessert i fotball, og dette er bare mine egne tanker om de forskjellige lagene. Jeg er langt fra noen ekspert, og vil sannsynligvis bomme stygt i mine analyser av enkelte lag. Men det er det som er så fint med fotball, alle har rett til sin mening, og alle har rett til å bli motbevist.

Morten Gamst Pedersen