VM Sør-Afrika 2010

VM for meg er som for mange andre fotballinteresserte, en stor spennende fest. Jeg har prøvd å se på lagene for å se på hvem jeg tror vinner. Med de lagene som er med er det nærmest en umulig oppgave. Uansett hvem jeg analyserer dukker det opp ting som gjør at jeg begynner å tvile. De to sterkeste er kanskje Brasil og Spania, men dette er VM og de er nok ikke de eneste som gjerne vil vinne dette mesterskapet. Spania har jo ett vanvittig lag. Bare se på disse kameratene her: Torres, Villa, Pedro, David Silva, Xavi, Iniesta, Fabregas, Alonso, Ramos, Pique, Capdevilla, Puyol, Casillas og Pepe Reina. Lykke til å stoppe de gutta der! 

(Ustoppelig spansk duo, de to er faktisk så gode at de er en trio alene)

Men når man ser på Brasil er ikke de noe særlig dårligere. Tre utrolig gode keepere hvor Cesar er blant de aller beste i verden. To suverene midtstoppere i Juan og Lucio, og kanskje de beste backene i verden i Maicon og Alves. Med Kaka, Robinho, Baptista, Melo, Fabiano og alle de andre brasilianere som er født med målteft og teknikk så ser dette lyst ut for denne gjengen også. Brasilianere generelt er jo så gode å spille fotball at jeg mistenker en del av dem for å trikse litt med morkaka før de blir født. Med disse to lagene i tankene tenkte jeg at finalen kunne spilles allerede nå, hva er vitsen for alle å gidde prøve engang. Jeg kom ikke lenger enn til neste lag før jeg begynte å revurdere.

(Brasil er så gode at de kan utelate denne mannen, kanskje tidenes største ballmagiker)

Argentina. Klin kokkos, eller ’steike toillat’ som vi sier der jeg kommer fra er det som best beskriver deres trener. Men innen fotball er han Gud. Maradonna er ikke bare treneren til Argentina, han er symbolet og opprinnelsen til fotballen i Argentina. Mannen er faktisk så stor at han er blitt en egen religion i hjemlandet. Men om det er bra eller dårlig for Argentina gjenstår å se. På den gode siden har de kanskje den mest skremmende angrepsrekken jeg noen gang har sett. Messi, Tevez, Higuain, Milito og Aguero. WOW er ordet..WOW!! Deres største fiende kan fort være deres egen Gud. Men så spørs det hva deres egen lille Jesus, eller Messi, som det står bak drakta hans kan finne på. Det blir hvert fall spennende å følge dem.

(Vil denne mannen overgå Argentinas Gud)

England er et eventyr for seg selv når et mesterskap står for døren. Hele nasjonen står stille og media går amok. De spillerne som får den æren å kle på seg tre løver når de stiller til edel kappestrid lever under et umenneskelig press. Når man ser hvordan den tabloide delen av engelske skribenter behandler den engelske troppen skulle man tro at de alle var fra Tyskland eller Argentina. For de ønsker hvert fall ikke at England skal vinne noe mesterskap. Gerrard, Rooney, Ferdinand, Lampard, J.Cole, A.Cole er så gode at de kan spille seg inn på hvert eneste lag i dette VM. Capello er et geni og har vunnet det meste med sine klubber, og er det noen som kan føre England til heder og ære så er det han. Men der Argentina har en loco padre har England media. England er gode nok til å vinne, men jeg tviler siden media vil koke opp en god suppe straks de nærmer seg sekstenmeteren.

(Vil media få denne gjengen til å henge med hodet igjen?)

Dette er fire av de lagene man kan finne i en semifinale, men det finnes flere lag som fort kan hevde seg. De skal jeg se nærmere på i morgen.  Senere skal jeg også presentere mitt drømmelag i VM samt at jeg skal presentere det laget jeg heier på. 

Ønsker alle et godt VM og en fin helg

Morten Gamst Pedersen